Bijt jezelf vast in klimaatverandering!

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Op zoek naar een mbo-opleiding waar je een bijdrage kunt leveren aan een duurzame wereld? Aeres MBO in Almere biedt de unieke opleiding Aarde en klimaat. Speciaal voor studenten die zich vast willen bijten in de klimaatverandering.

Aarde en klimaat, een mbo-niveau 4 opleiding met perspectief voor de toekomst

‘De groene verandering start bij jou!’ Onder dit motto gaan studenten Aarde en klimaat aan de slag met de oplossingen van morgen. Tijdens deze veelzijdige en ondernemende opleiding werken studenten op een praktische manier aan een klimaatbestendige leefomgeving. Zo leren zij alles over water, bodem, ecologie, klimaat, het lezen van kaarten en het inzetten van tekenprogramma’s. Studenten gaan bovendien zelfstandig in het veld gegevens verzamelen over water, bodem en ecologie, waarbij ze gebruik maken van apparatuur als lasers, drones en apps. Met de gegevens kunnen zij uiteindelijk klimaatvraagstukken inzichtelijk maken, aanpakken of oplossen.

Wie het interessant lijkt om bijvoorbeeld een bodemdalingskaart te maken, een inrichtingsplan voor het opvangen van piekbuien uit te voeren of een filmpje te maken over de effecten van droogte en hitte, vindt in Aarde en klimaat de juiste opleiding.

Studenten die na de mbo-opleiding Aarde en klimaat willen doorleren, kunnen direct in het tweede leerjaar van de hbo-studie Aarde en klimaat bij Aeres Hogeschool instromen.

Meer informatie over de opleiding Aarde en klimaat en onze andere opleidingen is te vinden op www.aeresmbo-almere.nl. Wie het Open Huis wil bezoeken kan op 19 maart sfeer proeven. Je bent uiteraard van harte welkom! Je kan je aanmelden via de website https://wwwaeresmbo.nl/almere/open-huis 

Meer weten? Check de video https://www.youtube.com/watch?v=HGT5wArmafE

Afbeelding