DEV huldigt zes jubilarissen

Sport
Op de foto van links naar rechts: Ina Tromp-Onrust, Trees Molema, Sylvia Beutick, Nel Offenberg en Gerda Ott-de Dood. (Jans Bosschieter was helaas niet aanwezig )
Op de foto van links naar rechts: Ina Tromp-Onrust, Trees Molema, Sylvia Beutick, Nel Offenberg en Gerda Ott-de Dood. (Jans Bosschieter was helaas niet aanwezig ) (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - De algemene ledenvergadering op 3 april van gymnastiekvereniging DEV kreeg dit jaar wel een heel feestelijk tintje. Werden er vorig jaar al vijf leden in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange trouwe lidmaatschap, dit jaar waren dat er maar liefst zes. De vereniging zelf is maar liefst honderdveertien jaar oud. 

Deze zes dames hadden als kind al hun hart verpand aan de gymnastiekvereniging en nog steeds komen ze met veel plezier elke week gymen. De dames werden geëerd met een speldje van de KNGU en ze kregen een gegraveerde herinneringsvaas met het DEV-logo én het aantal jaren lidmaatschap. De mooie bossen bloemen konden er gelijk in gezet worden, 

Op de foto staan Nel Offenberg, vijfentwintig jaar lid, Sylvia Beutick, Jans Bosschieter en Trees Molema, alle drie veertig jaar lid. Ina Tromp-Onrust is ondertussen verhuisd naar Uitgeest, maar rijdt nog elke week trouw naar Oostzaan. Intussen is ze al vijftig jaar lid. 

In dit lijstje mag natuurlijk Gerda Ott-de Dood niet ontbreken met haar zestig jaar lidmaatschap. Gerda staat ook altijd voor de vereniging klaar om te helpen. Ze heeft jarenlang de grote clubactie georganiseerd binnen DEV. Alle dames zijn nog wekelijks te vinden in de bodyshapelessen, sommigen zijn in hun jeugd begonnen met toestelturnen bij oud-trainer Maarten van Splunter. Anderen doen al jarenlang aan bodyshape. 

Hetty de Lange, bestuurslid, sprak alle jubilarissen persoonlijk toe, ze haalde herinneringen op en sprak haar waardering voor hen uit. Het was dus feest en de dames zijn zeker van plan om nog heel wat jaartjes eraan vast te plakken. “Het is veel te leuk op de club om te stoppen en we blijven er fit en lenig bij”, roepen zij in koor. 

Barbara van Wijk