Eindelijk weer parkeren in Singelgarage

Algemeen
Rooktesten in de Singelgarage.
Rooktesten in de Singelgarage. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Het heeft een jaar geduurd, maar eindelijk kan er weer geparkeerd worden in de Singelgarage. Vanaf vrijdag 2 juli 17.30 uur gaat de slagboom weer open. De installaties zijn getoetst en technisch goedgekeurd door de certificerende instanties. Om de opening te vieren is het parkeren tot en met maandag 5 juli 10.00 uur gratis in de Singelgarage.

De brand ontstond vorig jaar 1 juli ‘s ochtends vroeg. Er stonden 160 auto’s geparkeerd, maar de schade bleef beperkt tot de twee auto’s die in brand zijn gestoken. Kort na het ontdekken van de brand werd een 51-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van brandstichting. Na de brand werd begonnen met schoonmaken, herstellen en moesten negen betonplaten worden vervangen. De garage is niet alleen hersteld, maar ook verbeterd. Zo moeten de nieuwe belijning met looppad, nieuwe verlichting en vernieuwde toegangspoortjes de garage parkeervriendelijker maken Ook is er verbeterd cameratoezicht en een rook-en warmteafvoersysteem in de garage geplaatst. De test van de rookafvoer leverde een paar mooie plaatjes vanaf het Bolwerk op.

Alle verdiepingen open

In tegensteling tot eerdere berichtgeving gaat ook verdieping -2 open. De werkzaamheden en bijbehorende testen zijn spoedig en goed verlopen. De elektrische laadpalen zijn nog niet gereed, maar dat staat de opening van de garage niet in de weg. Pieter Dijkman: Dit was een uitdagende opgave, maar we zijn meer dan tevreden zijn dat er geen vertraging is opgelopen. Zeker in deze tijd. Ik ben vooral blij voor de bezoekers van de stad en het ziekenhuis en natuurlijk ondernemers en de omwonenden. De Singelgarage is een belangrijke toegang tot de stad en zeker tot de winkeliers en horeca van het Ritsevoort. Nu de COVID-maatregelen langzaam worden versoepeld, kan dit deel van de stad daar nu van profiteren.