Aftrap Zomer op het Plein

Algemeen
Zomer in de Mare start 7 juli.
Zomer in de Mare start 7 juli. Foto's: aangeleverd

ALKMAAR - Het is weer zover, een nieuwe editie van het Zomer op het Pleinweekend. In elk weekend tussen 26 juni en 8 augustus kun je genieten van diverse optredens. Toegangskaarten kosten slechts vijf euro inclusief een welkomstdrankje.

Dit weekend met diverse artiesten

Hoe ziet het programma van 2 tot en met 4 juli eruit? Zomer op het Plein luidt vrijdagavond 2 juli het weekend in met songwriter en dichter Eva van Manen en zanger Lucky Fonz III. De band John O’Dreams brengt zaterdag 3 juli een ode aan Ierland met het theaterprogramma ‘The Irish Times’ en zondag 4 juli staan optredens gepland van de Dieter van Westen banden Her Majesty, die de bezoeker meeneemt naar de gloriedagen van het legendarische Croby, Stills, Nash & Young. 

Opening

De opening van de Zomer in De Mare in De Vest belooft spectaculair te worden met optredens van Knot on Hands en Duo Berlingo. Drie acrobaten zoeken in Brace for Impact naar de grenzen van evenwicht. In hun zoektocht naar die balans, vinden ze verschillende nieuwe manieren om vooruit te komen en zich door de ruimte te bewegen. Knot on Hands laat een innovatieve en meer organische vorm van partneracrobatiek zien, waarbij de nadruk wordt gelegd op de puurheid van de beweging. Niels Reynaert en Samuel Bey vormen samen Duo Berlingo. In hun voorstelling No Way Back bouwen ze met kinderlijk enthousiasme gewaagde constructies met 56 blauwe groentebakken. Wat eenvoudig begint, wordt al snel een aanstekelijk spel van uitdagen en uitproberen, met het publiek als bevoorrechte getuige. Terwijl ze elkaar afwisselend inspireren en irriteren, toont Duo Berlingo op subtiele en komische wijze de ‘condition humaine’ in al zijn lichtheid.

Reserveren is noodzakelijk en kan via www.zomerophetplein.nl.