Openluchtbioscoop Oude Kwekerij weer van start

Algemeen
De openluchtbioscoop - hier op archieffoto - in Park de Oude Kwekerij staat weer op het programma.
De openluchtbioscoop - hier op archieffoto - in Park de Oude Kwekerij staat weer op het programma. Foto: archief

ALKMAAR - De openluchtbioscoop in Park de Oude Kwekerij staat weer op het programma. Nomadische Cinema Het Moment heeft vrijdag 30 juli, zaterdag 11 september en vrijdag 17 september in de agenda staan. De entree is gratis, wel is reserveren verplicht.

Het voorprogramma bestaat uit drie korte film geïnspireerd op de drie hoofdfilms van de openluchtbioscoop 2021. De korte films worden speciaal gemaakt voor de openluchtbioscoop 2021 door de jonge deelnemers van de filmchallenge ‘’En... actie!’’. Vrijdag 30 juli kan het publiek genieten van de film Son of Rambow. Het Parkhuis en het openluchttheater zijn open voor publiek vanaf 20.00 uur.

Voorprogramma

Rashel van der Schaaf trapt 30 juli af met een korte film geïnspireerd op de film Son of Rambow. Rashel is in de zomer van 2020 afgestudeerd als filmmaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. ‘’Ik richt mij binnen film op zowel experimentele films als op documentaires. Ik onderzoek in mijn films graag nieuwe visuele perspectieven’’, aldus Rashel.

Film

Het publiek zit op een tribune gemaakt van tegels en gras. Bezoekers kunnen hun eigen kussen en deken meenemen voor maximaal comfort. Het is mogelijk eigen eten en drinken mee te nemen, maar een drankje bestellen bij het Parkhuis van Park de Oude Kwekerij kan ook. De film begint wanneer het donker genoeg is. De zonsondergang is 30 juli om 21.37 uur.

De minimale leeftijd is zestien jaar. De toegang voor de openluchtbioscoop is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wel is reserveren verplicht, dit kan via contact.hetmoment@gmail.com. Meer informatie op www.hetmoment.net