Nationale Voorleesdagen in de bieb

Algemeen
Tijdens de nationale voorleesdagen zijn er leuke activiteiten voor peuters en kleuters.
Tijdens de nationale voorleesdagen zijn er leuke activiteiten voor peuters en kleuters. (Foto: Bibliotheek Kennermerwaard)

ALKMAAR - Tijdens de Nationale Voorleesdagen is het feest voor de kleintjes bij de bieb. Er valt van alles te beleven rondom lezen en voorlezen. 

De bibliotheek is, als essentiële dienstverlener, open. Wel met aangepaste openingstijden en een aangepast programma.

Voorlezen

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. De helft van de ouders zou graag meer willen voorlezen aan hun kind(eren) dan ze eigenlijk doen, blijkt uit onderzoek in opdracht van Stichting CPNB en Stichting Lezen. Tijdgebrek is daarbij de belangrijkste reden, daarnaast blijkt dat ouders behoefte hebben aan voorleestips. Welke boeken passen bij de leeftijd en welke boeken zijn het meest geschikt voor interactief voorlezen? Medewerkers van de bibliotheek helpen hier graag mee en geven advies. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. 

Activiteiten in de bieb

Iedere donderdag zijn er BiebStart ochtenden in Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Castricum en Heerhugowaard. Kinderen van 0 t/m 4 jaar zijn samen met hun (groot)ouders of verzorgers van harte welkom. De ochtenden zijn gratis te bezoeken. Aanmelden is wel nodig. 

Daarnaast zijn er speciale activiteiten tijdens de nationale voorleesdagen. Welke activiteiten doorgaan, zijn afhankelijk van de coronamaatregelen. Houd daarom de website en social media in de gaten voor welke activiteiten er 26 januari t/m 5 februari zijn. bknw.nl/nationale-voorleesdagen