Pieter van Dijk speelt op het grote orgel.
Pieter van Dijk speelt op het grote orgel. ((Foto: FRITS DE BEER))

Laatste orgelconcert 'Rondom Bach'

ALKMAAR - Het laatste gratis toegankelijke orgelconcert in de serie Rondom Bach staat zaterdag 11 mei om 16.30 uur gepland. In de Grote Kerk Alkmaar brengt Capellarte (leden van het Sweelinck Barokorkest) onder leiding van Moritz Kellner een concertprogramma met muziek rondom J.S. Bach. Naast het Ensemble Capellarte is Stadsorganist Pieter van Dijk op het grote orgel te horen.

ProgrammaPieter van Dijk opent het concert met Bachs Fantasie in c klein. Het compositie model grijpt terug op het Livre d'Orgue van de Fransman Nicholas de Grigny dat Bach kopieerde. De vijfstemmige fuga's in deze collectie hebben grote overeenkomst met de vorm van de Fantasie die zeer fugatisch is. Vervolgens worden meer werken van Bach en van Goldberg en Preaetorius ten gehore gebracht.

Meer informatie en toegang

Het laatste concert in de serie 'Rondom Bach' is geprogrammeerd op zaterdag 11 mei om 16.30 uur in de Grote Kerk Alkmaar. Entree is gratis, een donatie na afloop is welkom.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten