(Foto: Masterpeace.org)

Wij zoeken de Nelson Mandela van Alkmaar

Op zoek naar Nelson Mandela van Alkmaar

ALKMAAR - Op Initiatief van SNS Alkmaar de Mare, het Stedelijk Dalton College Alkmaar en MasterPeace worden lokale helden (Alkmaarders) die zich maatschappelijk inzetten in het zonnetje gezet. Inwoners van de stad kunnen tot 9 september Alkmaarders aandragen voor de enige echte 'Nelson Award'. Het is geen wedstrijd maar een bijzondere manier om iemand te waarderen en het brede pallet aan Alkmaarse Nelsons te laten zien aan haar bewoners. De uitreiking met optredens is woensdag 18 september, voorafgaand aan de Kaasmarkt in Winkelcentrum De Mare van 13.30 tot 14.30 uur.

Award voor Alkmaarders die de wereld een beetje mooier maken

Alle Alkmaarders kunnen inwoners van de stad aandragen die op maatschappelijk vlak actief zijn. Ze kunnen worden genomineerd via de website https://masterpeace.nl/nelson-award-alkmaar/. Denk aan je buurvrouw die als kapster gratis vluchtelingen knipt, aan de leraar van jouw kind die elke zondag plastic afval inzamelt met een groep, je neef die opkomt voor de rechten van de LGTB gemeenschap of de bakker om de hoek die gratis koekjes levert aan het verzorgingstehuis. Dit jaar vindt de eerste Alkmaarse editie van deze award plaats.

'Nelson' is een verwijzing naar Nelson Mandela. De prijs is door de internationale vredesbeweging MasterPeace in het leven geroepen voor mensen en organisaties die het verschil maken in hun eigen omgeving en kiezen voor positieve, maatschappelijk bewuste actie. Om in aanmerking te komen voor nominatie moet de Nelson kwetsbare groepen helpen om meer gelijkheid in de samenleving te creëren, rekening houden met het milieu en het project met overtuiging en commitment zelf uitvoeren.

De Nelson van Alkmaar

Een commissie samengesteld uit vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit de stad, maakt een eindselectie van vijf genomineerden. Dit doen zij op basis van de bovenstaande criteria en nadat de verhalen van de genomineerden goed zijn beoordeeld en beluisterd. De commissie bepaalt vervolgens welke van de vijf genomineerden de Nelson Award zal ontvangen. Elk van de vijf genomineerden krijgt de kans om zijn/haar verhaal te doen tijdens De Kaasmarkt in De Mare, want het zijn allemaal verhalen die gehoord mogen worden! Met een opening van de swingende Kwabena Awuntey en dans zal de award uitgereikt worden.


Kijk ook eens op www.masterpeace.org en www.masterpeace.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten