Nieuwe breuken leiden tot directe sluiting stadion.
Nieuwe breuken leiden tot directe sluiting stadion. (Foto: NH Nieuws)

Nieuwe breuken leiden tot directe sluiting stadion

ALKMAAR - De gemeente Alkmaar sluit het AFAS Stadion per direct. Nieuwe breuken en twee verdachte plekken in het dak vormen de directe aanleiding voor de sluiting. De gemeente Alkmaar liet vrijdag in een persbericht weten het pas weer vrij te geven als het honderd procent veilig is.

De breuken zijn geconstateerd door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en waarschuwt in een tussenrapport. De plekken en breuken zijn verspreid door het stadion gevonden. Volgens de Onderzoeksraad kunnen die breuken en vermoedelijke scheuren leiden tot het bezwijken van delen van het resterende dak en vormen 'een acuut risico'. Het dak van het stadion stortte zaterdag 10 augustus in. Oorzaak zijn volgens het onderzoeksrapport falende lasverbindingen.

Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV doet momenteel onderzoek naar het instorten van het dak. De tussenrapportage wordt eind augustus verwacht. Op basis van de uitkomsten van deze onderzoeken zal er een uitgebreid herstelplan worden opgesteld dat ter goedkeuring voor uitvoering aan de Gemeente Alkmaar zal worden voorgelegd. Hoeveel tijd dit traject tot volledig herstel in beslag zal nemen is vooralsnog niet bekend. Hoewel de tribunes gesloten blijven voor publiek, geldt dit niet voor de ruimtes in het hoofdgebouw. Die blijven geopend. De consequenties voor het wedstrijdschema van AZ worden op korte termijn in kaart gebracht en besproken met KNVB en UEFA.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten