Pauline Vijverberg.
Pauline Vijverberg. ((Foto: aangeleverd))

Schrijver Pauline Vijverberg leidt rond in Kranenburgh

BERGEN - Museum Kranenburgh ontvangt een aantal keren per jaar bekende schrijvers en dichters die tijdelijk in het beroemde Adriaan Roland Holsthuis in Bergen verblijven. In het museum verzorgen zij op woensdagen een hoogstpersoonlijke rondleiding voor bezoekers, waarin ze reflecteren op de tentoonstellingen en vertellen over hun werk en bijzondere verblijf in Bergen.

Op 28 augustus is het de beurt aan Pauline Vijverberg, schrijver van onder andere de historische roman Onder de vlinderboom (2018). Deelname aan haar Schrijversloopje is gratis exclusief museumentree en start om 12.30 uur in de entreehal van Kranenburgh. Duur: een half uur.

Pauline Vijverberg

Schrijver Pauline Vijverberg (1964), woont en werkt in Zuid-Afrika. Ze debuteerde met de historische roman 'Alexine', over het leven van Alexine Tinne. In Nederland brak ze in 2017 door met haar historische roman 'Het suikervogeltje', een verhaal over hoe Rotterdamse weesmeisjes door de VOC worden gevraagd als toekomstige bruiden voor kolonisten in Zuid-Afrika. In haar derde roman 'Onder de vlinderboom' vormt het belang van herinneringen de rode draad. "Herinneringen zijn je identiteit. Zonder herinneringen zit je gevangen tussen je verleden en je toekomst", zegt de schrijver er zelf over.

Bijzondere samenwerking

Tal van bekende schrijvers en dichters namen hun publiek al mee door Kranenburgh langs kunst die tot hun verbeelding spreekt. Kranenburgh organiseert deze bijzondere serie rondleidingen in samenwerking met het Bert Schierbeekfonds en de Stichting A. Roland Holst Fonds.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten