Hans Man in't Veld krijgt de Victoriefonds Oeuvreprijs.
Hans Man in't Veld krijgt de Victoriefonds Oeuvreprijs. ((Foto: Erna Faust))

Victoriefonds Oeuvreprijs naar Hans Man in't Veld

ALKMAAR - In het prachtige schuilkerkje van de Remonstranten aan het Fnidsen ontving Hans Man in't Veld donderdag 12 september de Victoriefonds Oeuvreprijs.

"Al ruim vijftig jaar is Hans Man in't Veld een bevlogen alleskunner in de toneel- en theaterwereld. Overal waar hij werkt, maakt hij indruk door de bijzondere producties die onder zijn bezielende leiding tot stand worden gebracht", lichtte burgemeester Bergen en juryvoorzitter Hetty Hafkamp toe. Hans Man in't Veld stond aan de wieg van de Toneelschuur in Haarlem en was jarenlang actief bij het Amsterdamse Werkteater. Hij werkt veel met jonge acteurs die hij beschouwt als mede-makers. Hij motiveert en inspireert ze om samen op zoek te gaan naar een mooie voorstelling van zo hoog mogelijke kwaliteit. In de regio Alkmaar verwierf hij faam als regisseur van de muzikale locatietheatervoorstelling Bleekneusjes in zijn woonplaats Bergen aan Zee met jonge acteurs uit de regio.

Derde Oeuvreprijs

Het is de derde keer in het bijna 30-jarig bestaan van stichting Cultuurprijs Regio Alkmaar dat de jury overgaat tot uitreiking van de Oeuvreprijs. In 2013 viel de eer te beurt aan fotografe Ata Kandó in 2017 aan biograaf en schrijver Jan van der Vegt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2000 euro en een plastiek ontworpen door Elly Baltus.

Cultuurprijs

Iedere twee jaar reikt stichting Cultuurprijs regio Alkmaar drie categorieprijzen uit aan kunstenaars, schrijvers en podiumkunstenaars die zich op een bijzondere manier in hun vak onderscheiden en een relatie hebben met de regio Alkmaar. Een zevenkoppige vakjury onder leiding van een burgemeester uit de regio benoemt de genomineerden en kent de prijzen toe. Ook roept zij de winnaar uit van de Jong Talent Prijs. Voor de volgende editie in 2020 neemt burgemeester Hans Romeyn uit Heiloo de juryvoorzittershamer over van de Bergense burgemeester Hetty Hafkamp.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten