Younes Abrari organiseert een Sportspektakel in De Meent.
Younes Abrari organiseert een Sportspektakel in De Meent. ((Foto: aangeleverd ))

'We gaan een spectaculaire dag neerzetten'

ALKMAAR - De Meent vormt 24 oktober van 10.00 tot 16.00 uur het onderkomen voor een extra groot sportspektakel. Volgens sportregisseur Younes Abrari -sinds september - actief in Alkmaar West en Oost wordt het een 'spectaculaire dag waarop diverse verenigingen clinics verzorgen.

Sportspektakel in De Meent op donderdag 23 oktober

Younes Abrari is 27 jaar oud en woont ook zelf in Alkmaar. Hij wil in de wijken De Hoef, Centrum, Huiswaard, Oudorp en Vroonermeer gaat hij de inwoners activeren om meer in beweging te komen. Zowel inwoners als verenigingen hebben hiermee een eigen aanspreekpunt op het gebied van sport en bewegen, een wens waar de gemeente Alkmaar al langer invulling aan probeerde te geven. Al meerdere jaren is Younes actief in de Alkmaarse sportwereld, met name op het gebied van zaalvoetbal. "Ruim zes jaar begeleidde ik een groep jongeren die 's zondags zaalvoetbal kwamen spelen in sportcomplex Oosterhout. Toen ik de kans kreeg mijn passie voor de sport breder uit te dragen, waarbij ik ook in mijn eigen wijk actief aan de slag zou kunnen, heb ik meteen gesolliciteerd." Hoewel Younes zelf vooral actief is in het zaalvoetbal, gaat hij de activiteiten in de wijk divers opzetten. "Ik ben gestart met een analyse in de wijken; wat is er al aan sportaanbod en waar is behoefte aan. Vervolgens ga ik met potentiële sportaanbieders, inwoners en andere partijen in de wijk aan tafel om te kijken hoe zij deze behoefte in kunnen vullen. Ook organiseer ik zelf activiteiten of start deze op om de doelgroep nader in beeld te krijgen en andere partners te enthousiasmeren om aan te sluiten."

Aanmelden

Aanmelden voor het sportspektakel is nu al mogelijk. De entree bedraagt € 4,50 per kind, maar bij online voorinschrijven via www.alkmaarsport.nl/sportspektakel krijgt men 1 euro korting. Betalen kan ook met het tegoed op de AlkmaarPas. Begeleiders hebben gratis toegang. Meer informatie via y.abrari@alkmaarsport.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten