(Foto: Roger_Gijzen)

Nieuwe flat-namen: 'Verrekijker' en 'Zonnewijzer'

ALKMAAR - De twee flats van Woonwaard aan de Koelmalaan en de Reinaertlaan in Overdie krijgen een eigen naam. Beide flats worden momenteel vernieuwd en geheel verduurzaamd. Bewoners bedachten een passende naam voor hun flat. De winnende namen 'Verrekijker' en 'Zonnewijzer' zijn deze week op feestelijke wijze onthuld door Paul Hof, de bewoner die de winnende namen bedacht en Nicole van Wijk, bestuurder van Woonwaard.

In mei startten BAM Wonen en HVC in opdracht van Woonwaard met de woningverbetering van 48 appartementen aan de Koelmalaan en de Reinaertlaan in Alkmaar. De metamorfose is nu halverwege en inmiddels goed zichtbaar. De gevels en daken van de jaren-zestig-flats worden vernieuwd en worden zeer goed geïsoleerd, er komt HR++ glas in de nieuwe kunststof kozijnen en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt voor schone en gezonde lucht in de woning. Met zonnepanelen op het dak wekken de gebouwen bovendien zelf energie op. Alle woningen zijn aangesloten op het warmtenet van HVC en zijn hierdoor aardgasvrij. De woningen en het water worden verwarmd door de bio-energiecentrale van HVC 1 kilometer verderop. Als alle woningverbeteringen zijn doorgevoerd, hebben de woningen het zeer zuinige energielabel A++.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten