Geveltuintjes in de Bart van der Leckstraat
Geveltuintjes in de Bart van der Leckstraat ((Foto: aangeleverd))

Stenen eruit, groen erin

ALKMAAR - Bewoners van de Bart van der Leckstraat in de wijk De Hoef hebben donderdag 17 oktober de handen uit de mouwen gestoken om hun straat op te fleuren. Voor het buurtcentrum De Blauwe Boom en naast een van de portieken is een geveltuin aangelegd.

'De straat kon wel een opknapbeurt gebruiken'

De grijze stenen zijn eruit gehaald; hier staan nu vaste, groene planten en bloemen. Het initiatief voor deze geveltuintjes kwam vanuit buurtcentrum De Blauwe Boom. Coördinator Teresa van de Loo: "De straat kon wel een opknapbeurt gebruiken. Met deze bloeiende planten maken we de buurt groener en gezelliger. Het idee om ook een geveltuintje aan te leggen bij het portiek is enthousiast ontvangen. Een van de buurvrouwen in de flat zal het geveltuintje bijhouden. Hopelijk stimuleren we hiermee meer bewoners en hebben we volgend jaar een hele groene, fleurige straat".

Ook de kinderen hebben hard gewerkt om hun straat kleurrijker te maken. Tijdens de aanleg van de geveltuintjes werd een muurtableau onthuld, dat gemaakt is door kinderen van de Kidsclub in De Blauwe Boom. De actie is ondersteund door Steenbreek Alkmaar. Kijk voor meer informatie over een groene tuin op www.alkmaar.nl/steenbreek.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten