Een prachtig plaatje. Links het compleet verbouwde buurthuis De Burcht, rechts nieuwe stadswoningen.
Een prachtig plaatje. Links het compleet verbouwde buurthuis De Burcht, rechts nieuwe stadswoningen. ((Foto: Leon Vogelaar))

Van lelijk eendje naar stadse zwaan

ALKMAAR - Het is een beetje het verhaal van dat lelijke eendje dat veranderde in een mooie zwaan. Wie drie jaar geleden op exact dezelfde positie op het Doelenveld stond, zag links het verloederde buurthuis De Burcht. Rechts overheerste een foeilelijke, blinde muur van de inmiddels gesloopte bioscoop de Harmonie. Maar kijk nu eens?! De Burcht - ooit gebouwd als schoolgebouw - ligt er prachtig bij. Door de kap - met respect voor de monumentale gevels - te verhogen en in de nok dakterrassen te maken, werd behoud en renovatie mogelijk. Rechts wordt de laatste hand gelegd aan fraaie, nieuwe stadswoningen, ontwikkeld door pro6 vastgoed. Het monumentale deel van bioscoop de Harmonie krijgt een facelift voor een tweede leven. Ook hier komen waarschijnlijk woningen in.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten