Galerie De Buitenkans
Galerie De Buitenkans ((Foto: Jola Brokking))

Tekens aan de wand bij Theeschenkerij De Buitenkans

HEILOO - Nog twee weekenden zijn ze te zien. De Werken van Jan Willem Bregman. Tot en met zondag 24 november hangen er nog op vrijdag, zaterdag en zondagmiddagen van 12.00 tot 17.00 uur de schilderijen.

Jan Willem Bregman (1982) uit Limmen groeide op met Graffiti. Tegenwoordig werkt hij graag over bestaande schilderijen, die hij recyclet tot een nieuw doek. Wat begint met beschikbaar materiaal uit de kringloopwinkel, krijgt een tweede leven door aan de slag te gaan met verf, stiften en creditcards. In deze werkzaamheid vindt hij rust. De werken volgen elkaar op. Het vorige werk is de inspiratie voor de volgende. Met zijn abstracte en eigenzinnige kunst hoopt hij de verbeelding bij anderen te triggeren. Want het zijn tekens, van gedachten, beelden en stemming. Elk werk is een moment opname en een avontuur. Jan Willem wil hiermee inspireren.

Plezier van het doen

Voor zichzelf zit het voornamelijk in het plezier van het doen. Dit is te zien. Samen met houtdraaiwerk van Niek Morsch en schilderijen van Adriaan Berkhout. Een unieke setting op een heringericht GGZ -NHN terrein. In een oude varkensstal, is het mogelijk een bezoek te brengen aan de galerie/theeschenkerij de Buitenkans. Wat maakt de Buitenkans bijzonder? Dat professionele en outsider-artkunstenaars samen exposeren. Professionele kunstenaars proberen maar al te vaak de werkelijkheid te vervormen. Outsider artists nemen de werkelijkheid soms minder snel als vertrekpunt en laten dat in hun creaties zien. Het werk, de schilderijen en beelden door hen gemaakt onderscheiden zich vaak niet van de professionele kunstenaars. Stichting De Buitenkans heeft als doelstelling beeldvorming over de geestelijke gezondheid positief te beïnvloeden. Nieuwsgierig geworden? De Buitenkans is te vinden in de Trog aan de Bullaan 4 te Heiloo. (debuitenkans.org)

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten