theatermaker Naomi Steijger.
theatermaker Naomi Steijger. ((Foto: (foto: Emil de Jong)))

Ontdek de Winterkaravaan

ALKMAAR - Karavaan brengt van 22 tot en met 29 december weer een Winterkaravaan in Alkmaar. Het is inmiddels de vierde editie; het begint voor velen een terugkerend avontuurlijk kerstuitje te worden. De succesvolle ingrediënten: vijf nieuwe voorstellingen van jonge theatermakers, een expeditie op locatie en stamppot en winterbier. Het thema dit seizoen is Groeizucht. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat van 29 mei tot en met 7 juni 2020 plaatsvindt. Nu uitgelicht: 'HONK', een luistervoorstelling over ons verlangen naar geborgenheid, van theatermaker Naomi Steijger.

Groot is mooi en veel is lekker, maar vaak zit de wereld je te wijd. We hebben als moderne holbewoner een plek nodig waar we ons terug kunnen trekken als de wereld ons teveel wordt. Een ruimte die klein en beschut is en het liefst ook een beetje stoffig; we hebben een nest nodig waar we warm en veilig zijn. Met deze luistervoorstelling gaan we in de grootse en verlaten ruimtes van de drukkerij op zoek naar geborgenheid en luisteren we naar de geluiden van huis, huid en haard en naar de stemmen van mensen die honkvast zijn. Huis en huid schelen immers maar 1 letter. Voor deze voorstelling interviewde Naomi honkvaste ouderen, zoals de 101,5 jarige mevrouw de Vries: "Mijn huis is mijn levenspartner geworden, ik ben er dag en nacht mee samen".

De Winterkaravaan is in de leegstaande drukkerij aan de Edisonweg Alkmaar op zo 22, di 24, vr 27, za 28 en zo 29 december. Je kunt per dag kiezen uit 2 tijdstippen: van 15:00 – 18:30 uur of van 19:00 – 22:30 uur (op de 22e alleen de middag-editie). Kosten € 35,00 per persoon (incl. winters eten & drinken). Vrienden van Karavaan betalen € 32,50. Info en tickets op karavaan.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten