Wethouder Elly Konijn-Vermaas feliciteerde donderdag 5 december het briljanten bruidspaar Slier-Van Bezooijen.
Wethouder Elly Konijn-Vermaas feliciteerde donderdag 5 december het briljanten bruidspaar Slier-Van Bezooijen. ((Foto: (vincentdevriesfoto.nl)))

'Er werkt een leuk meisje in de winkel!'

ALKMAAR - Het begon allemaal in Amsterdam toen het schoonzusje van Leny Van Bezooijen tegen Herman zei 'Er staat een leuk meisje in de winkel!'. Inmiddels zijn Leny (84) en Herman (89) alweer 65 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Elly Konijn-Vermaas feliciteerde donderdag 5 december het briljanten bruidspaar.

"Hij kwam 's middags al in de winkel kijken en 's avonds haalde hij mij op", herinnert Leny zich nog goed. "Of het liefde op het eerste gezicht was? Nou, de liefde moest nog groeien, maar ik vond hem wel snel leuk. zijn karakter sprak me aan. Ik moest nog zestien worden en Herman van ruim vijf jaar ouder. Mijn ouders waren het er dan ook niet meteen mee eens, maar op mijn zeventiende mocht ik verkering. Al ging daar wel even een gesprekje vooraf tussen mijn moeder en de ouders van Herman. Ik liet mijn ouders niet bepalen met wie ik zou trouwen dus zorgde er wel voor het goed kwam."

Leny trouwde met Herman op haar negentiende. Het stel kreeg twee kinderen en zijn inmiddels de trotse oma en opa van drie kleinkinderen. "Sinds 1973 wonen we in Oudorp. Heerlijk! Ik zou niet meer terug willen naar Amsterdam, al komen we er soms nog wel eens. Amsterdam is niet meer wat het is, al is de reuring in de stad leuk om te zien. Het geheim van een goed huwelijk? Een beetje geven en nemen hè, dat is het. Jammer dat tegenwoordig veel stellen zo snel scheiden, wij niet!"

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten