AZ speelt zondag 15 december mét publiek  in het eigen AFAS Stadion tegen Ajax.
AZ speelt zondag 15 december mét publiek in het eigen AFAS Stadion tegen Ajax. ((Foto: Ed van de Pol ))

AZ-Ajax mét publiek in AFAS Stadion!

ALKMAAR - De kogel is door de kerk. AZ kan zondag 15 december 'gewoon' tegen Ajax in het vertrouwde AFAS Stadion spelen. Mét publiek. Dit maakte de gemeente vandaag (dinsdag 10 december) na de collegevergadering bekend.

Na het demonteren van de volledige dakconstructie was AZ ervan overtuigd dat het de wedstrijd tegen Ajax eindelijk weer in het eigen stadion kon spelen, maar de gemeente had volgens eigen zeggen nog niet alle gegevens binnen die de veiligheid voor de supporters garandeerden. Naast de gemeente toetst TNO als onafhankelijke partij de rapportages over de veiligheid van stadion. Beiden hadden nog zorgen over de tribune voor het hoofdgebouw, maar die zijn weggenomen en dus kan AZ komende zondag de titelrace voortzetten op eigen grond.

In augustus stortte een deel van het dak van het stadion in door een storm. Dat gebeurde op een moment dat er niemand aanwezig was. Er ontstond een grote ravage, maar niemand raakte gewond. AZ speelde vanwege het instorten van een deel van het dak vrijwel alle thuiswedstrijden tot eind 2019 in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Het is de bedoeling dat het stadion deze zomer een nieuw dak krijgt, mogelijk wordt de capaciteit tegelijkertijd uitgebreid.

'Boys are back in town' 

Ook de marketingafdeling van AZ heeft z'n best gedaan, zie onderstaand filmpje.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten