Petra Oxfoort (l) en Wilma Bus (r ) samen met een gast in het Respijthuis Alkmaar.
Petra Oxfoort (l) en Wilma Bus (r ) samen met een gast in het Respijthuis Alkmaar. ((Foto: aangeleverd))

Toekomst voor Respijthuis Alkmaar met De Zorgcirkel

ALKMAAR – Ook de komende jaren kunnen overbelaste mantelzorgers gebruikmaken van de tijdelijke opvang voor hun naasten in het Respijthuis. Onder de vleugels van De Zorgcirkel zijn onzekerheden over de toekomst verleden tijd. Deze samenwerking biedt nog meer mantelzorgers mogelijkheden voor een welverdiende rustpauze van hun zorg.

Na tien jaar intensieve samenwerking besluit het Respijthuis zich bij De Zorgcirkel te voegen. "We zijn een pionier op het gebied van mantelzorgondersteuning, maar een te kleine speler om onze continuïteit zeker te stellen. Daarvoor moesten we ons onder een grotere organisatie scharen. We maakten al volop gebruik van de thuiszorg van De Zorgcirkel, dus toen zij interesse toonde, was iedereen direct enthousiast. Zo kunnen we ons streven om mantelzorgers te ontlasten blijven voortzetten", vertelt Petra Oxfoort, zorgmanager van het Respijthuis.

Welkome aanvulling

De overname van het Respijthuis sluit naadloos aan op de visie en koers van De Zorgcirkel. Regiodirecteur Wilma Bus: "Binnen De Zorgcirkel bieden wij ouderen steeds meer diensten aan huis aan, zodat zij zo comfortabel mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven. Wel kan het langer zelfstandig blijven wonen een groter, constant, beroep doen op de mantelzorgers. Het Respijthuis biedt mogelijkheden om hen tijdelijk te ontlasten en dat bieden we hen graag aan." Daarbij kan De Zorgcirkel ook mantelzorgers die het Respijthuis nog niet kennen hiernaar doorverwijzen. Bijvoorbeeld vanuit de andere regio's waarin zij actief is, zoals Purmerend, Zaanstad en Volendam.

In het Respijthuis Alkmaar kan de partner of het familielid dat zorg nodig heeft tijdelijk logeren, zodat de mantelzorger tijd voor zichzelf heeft. "Veel mantelzorgers benaderen ons wanneer zij zorgeloos op vakantie willen, rust nodig hebben of bijvoorbeeld een operatie moeten ondergaan. Zij weten dat wij goed voor hun geliefden zorgen en kunnen dan even bijkomen", legt Petra uit. "En daarnaast is het ook voor onze gast een soort vakantie. Hij of zij is er ook even uit en komt met mooie verhalen terug. Meestal boekt men bij terugkomst gelijk weer! Dankzij De Zorgcirkel kunnen we de reserveringen voor dit nieuwe jaar allemaal door laten gaan én uitbreiden."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten