Smaakvolle expositie in Waterkant Alkmaar

Algemeen
Smaakvolle expositie in Waterkant Alkmaar.
Smaakvolle expositie in Waterkant Alkmaar. (Foto: )

ALKMAAR - In Waterkant Alkmaar, naast de Vlielandbrug in Alkmaar Noord, vindt in de maand februari een expositie plaats over chef-koks in Noord-Holland: SmaakMeesters. De expositie bestaat uit 11 chef-koks uit Noord-Holland die zijn geportretteerd. Deze geportretteerde chef-koks - gefotografeerd door Bas Alderlieste - zijn: Naomi Nieuwenhuis, Kai Kloss, Khyber Naserie, Luella Molenaar, Fernando Jonker, Bram Haver, Roy Strijbos, Jeroen Mos, Roel Oostrum, Michel Meijer en Jeroen Klepper. Elke zaterdag in februari is er een food event, zoals diners, een buffet, een streekproductenmarkt en als afsluiting een veiling van de portretten. De opbrengst van de veiling gaat naar het WKOF.

Er is tijdens de expositie niet alleen veel te zien, maar ook veel te ruiken, te proeven en te doen. Op de vijf zaterdagen in de maand februari zijn er verschillende evenementen, waaronder diners bereid door chef-kok Jeroen Klepper en Kai Kloss, een buffet bereid door chef-kok Naomi Nieuwenhuis en een streekproductenmarkt met onder meer kookdemonstraties met Noord-Hollandse streekproducten. Die dagen zijn verschillende producten te koop en kunnen de bezoekers de gerechten ook proeven. Die foto's worden na afloop van de expositie geveild. De opbrengst daarvan gaat naar het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

De toegang tot de expositie en Noord-Hollandse streekproductenmarkt is gratis. Meer informatie over food events via www.smaakvolnh.nl. Waterkant Alkmaar is ondergebracht in het voormalige pand van Rijkswaterstaat aan de Kanaaldijk 301 in Alkmaar.