ALKMAAR  -De culturele activiteiten zijn voor iedereen vanaf 60 jaar te bezoeken.
ALKMAAR  -De culturele activiteiten zijn voor iedereen vanaf 60 jaar te bezoeken. ((Foto: Gerard P Koopen))

Culturele activiteiten voor ouderen Alkmaar

ALKMAAR -De culturele activiteiten van Dag & Dauw zijn voor iedereen vanaf 60 jaar op verschillende locaties in Alkmaar te bezoeken. Op dinsdagochtend zijn er activiteiten in het Centrum, afwisselend bij Artiance en de Bibliotheek. Op donderdagochtend zijn er activiteiten in Oudorp, afwisselend bij De Oever en De Oldeburgh. Vanaf donderdagmiddag 12 maart starten weer activiteiten in de Mare en in de Hoef kan vanaf maandag 23 maart weer worden meegedaan aan leuke activiteiten.

Op alle locaties worden interessante lezingen en inspirerende workshops georganiseerd. In het Centrum zijn er bijvoorbeeld lezingen over 75 jaar vrijheid en het 1000 eilandlandenrijk; een workshop muziek, een workshop mozaïek, maar ook een voorstelling door theatergroep de Eenhoorn. In Oudorp vinden verschillende workshops plaats, een concert en dit keer ook een kledingshow van West-Friese streekdracht. In de Mare gaat de reeks van start met een lezing over handleeskunde en in de Hoef wordt gestart met een workshop bloemencollage maken. Dit is slechts een greep uit alle activiteiten; op de website www.dagendauwagenda.nl kan het volledige programma worden ingezien en kan men zich gemakkelijk aanmelden. Bij kaartverkoop via de website wordt een korting van €0,50 per activiteit gegeven.

Aanmelden is gewenst

Indien men zich aanmeldt via de website betaalt u € 4,50 per activiteit. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Wel kunnen de tickets (€ 5,00 per activiteit) tijdens de openingstijden aan de balie van Artiance, Canadaplein 3 gekocht worden. (ma t/m za 13.30 tot 21.30 en za 9.00 tot 16.00 uur, niet tijdens schoolvakanties) Kaartverkoop aan de deur is alleen mogelijk als er nog plaats is bij de activiteit. Kaartjes zijn altijd inclusief een kopje koffie of thee.

Dag & Dauw: een programma dat altijd aansluit

De mensen die de activiteiten bedenken, zijn mensen uit de doelgroep zelf. Een groep van 60-plussers vormt met elkaar het programmateam. Op deze manier sluit het programma goed aan bij de wensen van senioren in Alkmaar. Er wordt aandacht besteed aan geschiedenis, actualiteiten en verschillende kunstdisciplines. De lezingen zijn erg leerzaam en bij de creatieve workshops zijn mensen vaak verrast. Het laagdrempelige karakter van de bijeenkomsten werkt goed en meedoen is daarom altijd gezellig! Dag & Dauw is een initiatief van Artiance centrum voor de kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten