Minister van Onderwijs Arie Slob hintte erop dat de scholen ook na 6 april nog enige tijd dicht zullen blijven.
Minister van Onderwijs Arie Slob hintte erop dat de scholen ook na 6 april nog enige tijd dicht zullen blijven. ((Foto: YouTube))

Kabinet beslist pas dinsdag hoe het verder gaat

REGIO - Deze week wil het kabinet geen nieuwe besluiten nemen voor de bestrijding van het coronavirus. Volgende week dinsdag neemt het kabinet een besluit wat er gebeurt na 6 april. Tot en met 6 april zijn onder meer scholen, cafés en restaurants dicht. Ook zijn grote evenementen verboden.

Er wordt dus een besluit genomen over alle maatregelen die gelden tot 6 april, zoals ook de sluiting van sportverenigingen en het zo veel mogelijk thuis blijven en thuiswerken.

Deze week wordt het nog niet duidelijk of basis- en middelbare en mbo-scholen tot 1 juni dicht blijven.

Minister Slob van Onderwijs hintte er gisteravond in het tv-programma Op1 al op dat de scholen waarschijnlijk langer gesloten zouden blijven. Premier Rutte zei dat ook dat nog niet vaststaat. "Er is besloten de scholen tot 6 april te sluiten omdat er onrust was bij ouders en leraren. Het RIVM heeft meer tijd nodig voor zijn onderzoek, maar dat betekent niet dat de scholen tot na 6 april dicht blijven."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten