Evenementen tot 1 juli, zoals de Alkmaar City Run, is door Le Champion afgelast.
Evenementen tot 1 juli, zoals de Alkmaar City Run, is door Le Champion afgelast. ((Foto: Coen van Tartwijk))

Le Champion annuleert alle sportevenementen tot 1 juli

ALKMAAR- Sportorganisatie Le Champion heeft besloten om tot 1 juli 2020 alle nog geplande evenementen af te gelasten. De organisatie wil het zorgsysteem nu niet verder belasten en voelt de plicht om de verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid van alle deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen. "Gezien de verspreiding van het Coronavirus is het in onze visie volstrekt onverantwoord om in juni alweer grote evenementen met duizenden mensen te laten plaatsvinden", aldus Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion.

Dit betekent dat onder andere de Ronde van Noord-Holland (fietsen), Fiets4Daagse Hoorn (fietsen), de Alkmaar City Run by night (hardlopen), de Oer-IJ Expeditie (wandelen) en de Plus Wandel4daagse Alkmaar (wandelen) komen te vervallen. "Met pijn in ons hart moeten we annuleren, dat moge duidelijk zijn", aldus Van der Jagt. Eerder deze maand is al besloten dat de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run geen doorgang konden hebben. De organisatie wil alle ingeschreven deelnemers een korting bieden van 50% op het startbewijs voor volgend jaar. Kortom: wij nodigen iedereen van harte uit om volgend jaar alsnog mee te doen en bieden daarbij een substantiële korting aan." 

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten