Crowdfunding voor nieuw paard groot succes

Algemeen
Lilian met haar paard Jafni. De dag erna werd hij doodgereden bij een tragisch ongeluk.
Lilian met haar paard Jafni. De dag erna werd hij doodgereden bij een tragisch ongeluk. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Rodi Media collega Karin Hubbeling uit Egmond aan den Hoef is samen met Monique Miedema, Manon Horsthuis, Karin Meurs, Linda Tak en Fenna Bosma een crowdfunding gestart voor de onfortuinlijke Lilian de Boer - Greveling uit Noord-Scharwoude.

Een afschuwelijk ongeluk vond zondagnacht 18 mei plaats op de Hoeverweg in Egmond aan den Hoef. Drie paarden, die gehuisvest zijn in het weidegebied tussen Alkmaar en Egmond, kwamen op de Provinciale weg terecht, waar vaak hard wordt gereden. Eén van de paarden werd geraakt door een auto en overleed ter plekke.

De stalgenoten van de eigenaresse van het overleden paard hebben een paar dagen daarna een inzamelingsactie op touw gezet. “Dit is zo oneerlijk”, vertelt Karin namens het hele team. “Dat paard was Lilians beste vriend, ze had er jaren voor gespaard en hem pas afgelopen januari kunnen kopen. Ik houd absoluut niet van dit soort acties, maar nu dacht ik: we moeten iets doen. Het vermoeden bestaat namelijk dat er sprake is geweest van vandalisme, het hek is opengezet en misschien zijn de paarden opgejaagd. We zullen het nooit weten en wellicht weten degenen die daar ’s nachts geweest zijn ook niet wat ze teweeg gebracht hebben."

Zelf schrijft de 26-jarige Lilian op Facebook: "En toen was het ineens afgelopen... Ik besef het me nog amper. Afgelopen nacht is Jafni met twee anderen uitgebroken. Het is een groot raadsel hoe, maar uiteindelijk zijn ze bij een weg gekomen waar Jafni is geraakt door een auto. Hij is te plekke direct overleden. Gelukkig heeft hij niet geleden, maar het is onwerkelijk, verschrikkelijk en niet eerlijk. Rust zacht lieve jongen, je was m'n beste vriend."

Duidelijk is wel dat de actie onder paardenliefhebbers bijzonder aangeslagen is. Binnen een week is er 5000 euro ingezameld en is het bericht 900 keer gedeeld op Facebook. "Echt bizar!", sluit Karin af.

Elk bedrag, groot of klein, is nog steeds welkom. Het hele verhaal is terug te vinden op https://www.gofundme.com/f/help-lilian-aan-een-nieuw-paard.