Aftrap Alkmaarse goede doelengids

Nieuws
De start van de Alkmaarse goede doelengids in Podium Victorie. (foto: Henk Hommes)
De start van de Alkmaarse goede doelengids in Podium Victorie. (foto: Henk Hommes)

ALKMAAR - Den Bosch heeft ‘m al en binnenkort krijgt Alkmaar er ook een: een goede doelengids. In deze gids kunnen Alkmaarse organisaties en initiatieven zich profileren. Mensen die bij leven of na overlijden willen schenken aan een lokaal goed doel kunnen de gids gebruiken bij het maken van keuzes. De planning voorziet er in dat de gids zal verschijnen tussen december 2020 en april 2021. 

Tijdens een campagneavond in Podium Victorie gaf wethouder Paul Verbruggen donderdag 3 september het startsein voor de campagne ‘Voor organisaties die het verdienen!’. De voorkant van de komende goededoelengids werd alvast onthuld. 

Filantropie

Theo Schuyt, hoogleraar filantropie VU, ging in op de maatschappelijke waarde van het lokaal maatschappelijk initiatief. Hij vroeg zich daarbij af wat de overheid gaat doen met de schuldenlast die vereffend moet worden als de ergste crisis voorbij is. Keren we dan gedeeltelijk terug naar het oudere beleid van bezuinigingsoperaties van eigen bijdragen en marktwerking? 

Notaris Annamaria Lopez-Brea benaderde de inzet voor de lokale goededoelengids vanuit haar dagelijkse praktijk. Daarin merkt zij keer op keer dat de behoefte aan een lokale gids groot is. Mensen vragen in toenemende mate naar de mogelijkheden om aan lokale goede doelen te schenken bij leven en na overlijden. De notaris is ervan overtuigd dat de komende gids in positieve zin het verschil zal maken. Tijdens de campagne avond met 50 deelnemers (rekening houdend met de beschikbare zaalcapaciteit in COVID-19 tijden) stonden als vanzelfsprekend ook twee lokale Alkmaarse goede doelen in het middelpunt. Vertegenwoordigers van Stichting Prakkie072 en van Hortus Alkmaar vertelden met groot enthousiasme over hun activiteiten. Zij gingen ook in op het belang dat zij toekennen aan het initiatief om de Goededoelengids Alkmaar spoedig te realiseren. Oproep aan Alkmaarse initiatieven om zich aan te melden voor de gids Namens de Stichting Goede Doelen Alkmaar riep Cees Huisman, voorzitter, Alkmaarse initiatieven en organisaties op om kennis te nemen van het plan en om zich bij belangstelling aan te melden. 

Meer informatie op www.alkmaar.lokalegoededoelengids.nl, via info-alkmaar@lokalegoededoelengids.nl en aanmelden via aanmelden-alkmaar@lokalegoededoelengids.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding