Gratis naar Stedelijk Museum Alkmaar

Algemeen
Gratis naar het Stedelijk Museum.
Gratis naar het Stedelijk Museum. (Foto: Mike Bink fotografie)

 ALKMAAR - Dit jaar geen optocht, gezamenlijke zuurkoolmaaltijd of feest, maar net zoals elk jaar is Stedelijk Museum Alkmaar op 8 oktober van 10.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk voor jong en oud. In de Victoriezaal kun je met het gezin of ‘huishouden’ een aantal opdrachten doorlopen en leer je alles over het Beleg van Alkmaar. Misschien kom je de Spaanse soldaat wel tegen.  Neem plaats (op veilige afstand) en ga een gesprek met de soldaat aan. Op 8 oktober geldt dat iedereen vooraf het bezoek online reserveert. Dat kan via wwww.stedelijkmuseumalkmaar.nl. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. 

In de foyer staat een grote tafel waarop kleurplaten klaarliggen. Kinderen kunnen hun eigen wapenschild ontwerpen. Voor het schild hebben alle kleuren die je gebruikt een speciale betekenis. Zo staat blauw voor ‘eerlijkheid’ en ‘koninklijk’, en gebruik je geel of goud, dan staat dit voor ‘wijsheid’ en ‘rijkdom’. In de Victorie-zaal kun je inspiratie opdoen.

Anders Kijken opdrachten

Voor wie het leuk vindt om het museum eens op een andere manier te bezoeken hebben we een gloednieuwe serie opdrachten ontwikkeld die je samen met kinderen maar ook met volwassenen of in je eentje kunt doen. Maak een keuze uit 18 gratis opdrachtkaarten met verschillende teken-, doe- en doordenk opdrachten. Ze staan voor je klaar in de foyer van het museum. Geschikt voor alle leeftijden. Deze opdrachtkaarten prikkelen je om op een andere manier naar schilderijen en kunst te kijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding