Gouden Edelhert voor Michiel Pop

Algemeen
Gouden Edelhert en oorkonde voor Michiel Pop.
Gouden Edelhert en oorkonde voor Michiel Pop. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR – Bij Scoutinggroep De Geuzen is het één na hoogste landelijke waarderingsteken, het Gouden Edelhert, uitgereikt aan Michiel Pop. De landelijke beoordelingscommissie van Scouting Nederland heeft na aanvraag gezien zijn enorme inzet en drive ertoe besloten Michiel te waarderen met dit bijzondere waarderingsteken.

Michiel is sinds 1985 lid van Scouting, eerst in Tiel en vanaf 1988 lid van Scouting De Geuzen in Alkmaar. Michiels grootste verdienste is dat hij vrijwel onafgebroken sinds 1994 Akela is (teamleider) van de welpengroep (jongens en meisjes in de leeftijd van 7-11 jaar). Hij zet zich al tientallen jaren in om voor de kinderen iedere week een zo leuk mogelijke tijd te creëren, voor zowel de gewone opkomsten, voor de weekendkampen als voor de zomerkampen (in binnen- en buitenland). Daarnaast is Michiel sinds 1998 secretaris van De Geuzen en beheert hij zeer accuraat het ledenbestand. Hij organiseert en coördineert tevens vele groepsactiviteiten (zoals de jaarlijkse oliebollenactie). Voor Stichting Scouting Alkmaar is hij actief als penningmeester. Daarnaast is hij betrokken bij de jaarlijkse dodenherdenking in Alkmaar. Michiel was tevens mede-coördinator van het grote Kinderfestival in 2004 in de binnenstad ter viering van 750 jaar stadsrechten.

In verband met Michiels lange staat van dienst voor de Scouting, zowel op lokaal, regionaal, landelijk als op internationaal niveau en door zijn grote inzet en motivatie, kreeg Michiel zaterdag 17 oktober het Gouden Edelhert uitgereikt. De uitreiking vond plaats in klein comité (in verband met het Corona-virus) buiten op het terrein van Scouting De Geuzen aan het Honkpad.

Franse scout

Michiel kreeg naast de gouden medaille een badge en een oorkonde uitgereikt, afsluitend met bloemen. Michiel gaf zelf aan dat dit echt een grote verrassing was. Hopelijk is dit voor hem een stimulans om de komende jaren nog fanatiek door te scouten! Scouting De Geuzen feliciteert hem met zijn bijzondere waarderingsteken.

Meer informatie op www.scoutinggroepdegeuzen.nl.