Alkmaarse helden gezocht

Algemeen
Alkmaar zoekt zijn helden.
Alkmaar zoekt zijn helden. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wie wordt in dit bijzondere jaar de ‘Held van Alkmaar’? Kandidaten voor de jaarlijkse vrijwilligersprijs kunnen vanaf volgende week woensdag worden aangemeld.

De prijs is bedoeld voor vrijwilligers die zich op een bijzondere wijze voor de samenleving hebben ingezet. En dit jaar is misschien nog wel meer dan vorige jaren gebleken hoe belangrijk deze vrijwillige inzet voor Alkmaar is. De onderscheiding is zo populair, dat de procedure inmiddels iets is aangepast. Alle aanmeldingen worden na sluiting van de aanmeldperiode beoordeeld door een commissie bestaande uit medewerkers van de gemeente Alkmaar en van Team Vrijwillig, die deze huldiging al sinds 2012 organiseert. Zij selecteren vervolgens de kandidaten die de medaille zullen ontvangen. Aan de hand van de aangeleverde motivatie kijken zij vooral naar de impact, die de inzet van deze vrijwilliger op de samenleving heeft (gehad). Bovendien wordt er getracht om tot een evenredige verdeling van de onderscheidingen in de sectoren Cultuur, Zorg & Welzijn, Sport, Natuur & Milieu en Overig te komen. Daarom kan er voortaan nog maar één kandidaat per organisatie Held worden. Mensen, die niet bij een organisatie aangesloten zijn, maar zich wel vrijwillig in Alkmaar inzetten, kunnen ook aangemeld worden.

Ken jij zo’n fantastische vrijwilliger? Aanmelden kan van 4 november 9.00 uur tot en met 18 november aanstaande via www.teamvrijwillig.nl/Held-van-Alkmaar-2020.