Room with a view

Algemeen
Hoog in het Ringerskwartier kijk je prachtig uit over de stad.
Hoog in het Ringerskwartier kijk je prachtig uit over de stad. (Impressie: Ringerskwartier)

ALKMAAR - De nieuwbouw naast en achter de Ringersfabriek wordt hoog, maximaal vijftig meter vanaf de grond. Hiermee krijgt Overstad een compleet nieuwe, stadse uitstraling. Maar wie uiteindelijk hoog in zijn appartement woont, krijgt wel een prachtig uitzicht over Alkmaar cadeau.

Zo’n honderd omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden zagen maandag 16 november de presentatie van het voorontwerpbestemmingsplan van het nieuwe Ringersgebied. Het Ringerskwartier omvat de herontwikkeling van de terreinen rondom de voormalige chocoladefabriek Ringers en vormt de schakel tussen het historische centrum van Alkmaar en het moderne Overstad met een strategische ligging langs het Alkmaars Kanaal. Bij de herontwikkeling worden 273 woonappartementen gerealiseerd in combinatie met commerciële ruimten en inpandige parkeervoorzieningen. Er komen 24 woningen voor sociale huur, 28 woningen voor de verhuur, 58 sociale koopwoningen en 155 woningen voor de vrije sector. De 224 inpandige parkeerplaatsen zijn uitsluitend voor bewoners.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt tot 2 december ter inzage. Naar verwachting is het ontwerp eind 2021 definitief en start de verkoop in maart 2022. Wie de plannen wil bekijken kijkt hier.