24 uur gamen voor Make-A-Wish

Algemeen
ALKMAAR -  PCC-studenten Fenna Zwanenburg, Casper Vlaar en Kyle de Hoop en al hun klasgenootjes komen in actie voor Make-A-Wish.
ALKMAAR - PCC-studenten Fenna Zwanenburg, Casper Vlaar en Kyle de Hoop en al hun klasgenootjes komen in actie voor Make-A-Wish. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - Een nachtje doorhalen hebben ze echt wel eens gedaan, maar 24 uur gamen wordt andere koek. Alle leerlingen uit de klas van de 14-jarigen Casper Vlaar en Fabian Steenstra (PCC lyceum, klas 3x2) gaan van zaterdagmiddag 17 tot zondagmiddag 18 april gamen voor stichting Make-A-Wish. De gamers zijn live te volgen via Youtube, live gestreamd op www.rodi.nl/alkmaar. Bang om in slaap te vallen zijn Casper en Fabian niet, maar vrijdagavond duiken de jongens - voor de zekerheid - toch maar op tijd de koffer in.

Livestream op www.rodi.nl/alkmaar

Ruim 1900 leerlingen van het PCC zijn na Pasen in actie gekomen om geld in te zamelen voor Make-A-Wish, een stichting die wensen van ernstig - soms zelfs levensbedreigend - zieke kinderen laat uitkomen. De klas van Casper en Fabian had kunnen gaan fietsen of hardlopen, maar kozen voor iets heel anders: gamen.

Goed doel

“We spelen vier spellen: Rocket League, Minecraft, Warzone en Fortnite”, zegt Casper. “We gamen vanuit huis en zijn met elkaar verbonden om te chatten. Wie ons Youtube-kanaal volgt, ziet de games en hoort onze gesprekken. Waarom gamen? We wilden eens wat anders doen de gebruikelijke dingen, zoals hardlopen. Toen we het plan aan onze mentor Chris Bonnie voorlegden, was het meteen enthousiast. Hij gamet namelijk zelf ook, haha. Onze ouders waren niet heel enthousiast, moet ik eerlijk bekennen. Maar het is voor een goed doel, dus kunnen ze er wel mee leven.”

Volhouden

24 uur gamen is een kwestie van volhouden, weet Fabian. “Een nachtje doorhalen ken ik wel van slaapfeestjes, maar dan lig je toch lekker relaxed op een matras. Dit is anders, maar we gaan het zien. We hebben wel elke drie uur pauzes ingelast, anders is het niet gezond. De livestream is wel continu actief, want zodra iemand pauzeert neemt een andere leerling het weer over. Het wordt hoe dan ook pittig, maar zondagmiddag even na het middaguur duiken we allemaal lekker ons bedje in! De meeste klassen halen gemiddeld zo’n 300 euro op, we verwachten een vergelijkbaar bedrag maar hopen natuurlijk stiekem op wat meer. Via het Yourtube-kanaal ‘24uurMakeAWish’ en via Instagram ‘24uurMakeAWish’ staan linkjes om geld te doneren. Wie de actie nu alvast wil sponsoren kijkt op www.makeawishnederland.org/actie/1462/pcc-het-lyceum-klas-c3x2.