Odeon doet mee aan actie cultuurfonds

Cultuur
Operettegezelschap Odeon Alkmaar.
Operettegezelschap Odeon Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Operettegezelschap Odeon Alkmaar doet van 28 mei tot en met 5 juni mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De gehele opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Odeon voert actie om, zodra repeteren weer kan, toe te werken naar een jubileumvoorstelling The Gondeliers van Gilbert & Sullivan. Dit jaar bestaat Odeon 75 jaar.

Het culturele leven ligt door de covid-pandemie al 1,5 jaar nagenoeg stil. De Odeon leden missen de wekelijkse zang repetities, maar ook het samen toe werken naar een jaarlijkse operettevoorstelling. Alle nevenactiviteiten, waar extra inkomsten mee behaald worden, zijn ook komen te vervallen. Odeon hoopt met de opbrengst van de actie het geld bij elkaar te halen om hun trouwe publiek een prachtige jubileumvoorstelling te presenteren.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties! een groot spektakel te maken! Doneer via de onderstaande QR-code een bedrag naar keuze”
        

Odeon doet mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.