Showman’s Fair in Alkmaarderhout

Algemeen
Showman’s Fair Alkmaar is op 20, 21 en 22 augustus terug in de Alkmaarderhout
Showman’s Fair Alkmaar is op 20, 21 en 22 augustus terug in de Alkmaarderhout (Foto: Lucienne van der Stouwe)

ALKMAAR - Toch nog een festival meemaken deze zomer? Dat kan! Showman’s Fair Alkmaar is op 20, 21 en 22 augustus terug in de Alkmaarderhout voor de derde editie. Een heel weekend theater, muziek, dans, film, cabaret, circus, (woord)kunst en bijzondere acts op een sfeervol festivalterrein in de Alkmaarderhout. Met korte optredens in grote theatertenten, eten, drinken en theatrale verrassingen. Het hele programma, bestaande uit verschillende rijkgevulde festivalpakketten, is bekend en staat op www.showmansfairalkmaar.nl. Hier zijn ook kaarten verkrijgbaar.

Net als de coronaproof opzet in 2020, is ook dit jaar het programma gevuld met verschillende festivalpakketten. Het publiek maakt een tour over het festivalterrein en laat zich meevoeren in de wereld van Showman’s Fair. De route gaat langs korte optredens van talentvolle artiesten. Tussendoor schuift het publiek aan lange, overdekte tafels, voor gerechten in diverse soorten en maten, verschillend per festivalpakket en elke dag een ander aanbod.

Showman’s Fair Alkmaar (Foto: Lucienne van der Stouwe) 

Talentvolle podiumbestormers

Showman’s Fair Alkmaar is dé opening van het komende cultuurseizoen in Alkmaar. Het programma is onder meer in samenwerking met de culturele instellingen van Stinchting Uit in Alkmaar in elkaar gezet: Podium Victorie, TAQA Theater de Vest, Karavaan, Artiance, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Kunstuitleen Alkmaar en Regionaal Archief Alkmaar. Zo geeft aanstormend muziektalent Puntjudith (aangeboden door Podium Victorie) op vrijdag 20 augustus een live optreden tijdens Showman’s Late Night en speelt cabaretière Daniëlle Schel (aangeboden door TAQA Theater de Vest) op vrijdag 20 augustus tijdens Showman’s Lunch. Vanuit Karavaan vliegt Stichting Moskou op zaterdag 21 augustus Showman’s Fair binnen tijdens Showman’s Laite Night. Ze spelen de voorstelling ‘Samenkomst in positieve sfeer’, over twee vrienden die zich het gevoel van ‘feest’ proberen te herinneren.

Ode aan Jacques Brel 

Artiesten uit Alkmaar én daarbuiten bestormen de podia in de prachtige theatertenten van Showman’s Fair Alkmaar in de Alkmaarderhout. Vanuit Theater RAST treedt Sinan Eroglu op met een ode aan Jacques Brel tijdens Showman’s Diner op vrijdag 20 augustus. De Amsterdamse Marmoucha zendt De Liedjestovenaar in tijdens Showman’s Familiemiddag op zondag 22 augustus, met de voorstelling: de Magie van Marokko. Ook flamencodanseres Conchita Boon met gitarist Jeff Heijne komen vanuit Marmoucha naar Showman’s Fair Alkmaar, op vrijdag 20 augustus tijdens Showman’s Late Night.

Met de hele familie naar Showman’s Fair Alkmaar? Dat kan tijdens het Festivalpakket: Showman’s Familiemiddag. Een vrolijke middag vol activiteiten en voorstellingen. Met een bijzondere draaimolen, poffertjes bakken, film, workshops als snoep maken en schilderen en optredens van onder meer Circus Montini, De Mobiele Eenheid, Erik van Os (aangeboden door Bibliotheek Kennemerwaard), SKITTA en Het Zoldertheater.

Meer informatie en kaarten op: www.showmansfairalkmaar.nl