Doortrappen fietstocht door Alkmaar

Algemeen
Door fietsen blijven mensen langer gezond, sociaal en zelfredzaam.
Door fietsen blijven mensen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. (Foto: Sport Vitaal)

ALKMAAR - Sport Vitaal organiseert vrijdag 8 oktober een Doortrappen fietstocht door Alkmaar. Deelnemers kunnen zelfstandig starten vanaf sportcomplex Oosterhout. Uiteraard wordt deze dag ook het centrum van Alkmaar aangedaan, wat er op dat moment rustiger bij ligt dan op een ‘reguliere’ 8 oktober. 

De Doortrappen fietstocht door Alkmaar kan zowel op de e-bike als gewone fiets afgelegd worden. De deelnemers ontvangen bij de start een knooppunt route, in de vorm van een overzichtskaartje op papier en een GPX bestand voor onderweg. De fietstocht van zo’n 35 km vindt verder op eigen gelegenheid plaats. Onderweg wordt even gestopt voor een hapje en drankje. 

“Veel 8 oktober-festiviteiten komen dit jaar te vervallen en we willen de mensen toch een leuke dag bezorgen. Vanwege het succes van onze eerdere fietstochten was de link snel gelegd,” aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Sport Vitaal. De activiteit is onderdeel van het programma Doortrappen, dat de ambitie heeft dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. 

Deelnemers kunnen zich voor € 5,- aanmelden via www.alkmaarsport.nl/doortrappen. Vertrek op 8 oktober tussen 9.00 en 10.00 uur vanaf sportcomplex Oosterhout, Vondelstraat 35.