Sinterklaas intocht op 13 november

Algemeen
Sinterklaas komt 13 november aan in Alkmaar
Sinterklaas komt 13 november aan in Alkmaar (Foto: Vincent de Vries)

ALKMAAR - Sinterklaas komt op 13 november aan in de binnenstad van Alkmaar en de winkelcentra, met Pieten nieuwe stijl.

Het uiterlijk van de Pieten is landelijk een discussie en ook binnen de stichting is de discussie op constructieve wijze gevoerd. De stichting benadrukt dat Sinterklaas een geweldig kinderfeest is, waarbij de kinderen centraal staan. Uiteindelijk is besloten afscheid te nemen van de traditionele Pieten en voor een nieuwe stijl te gaan. 

Burgemeester Anja Schouten: “Uiteraard ben ik van de partij bij dit fantastische kinderfeest. Als gemeente gaan we ons best doen om van de intocht iets leuks voor de kinderen te maken. Ik begrijp dat de stichting voor een lastige afweging heeft gestaan over de Pieten. Ik vind het moedig dat zij samen het constructieve gesprek zijn aangegaan en tot een gezamenlijk besluit zijn gekomen.”

Voorzitter Lida Mathot: “We zijn ongelofelijk blij dat we dit jaar weer een echte intocht van Sinterklaas kunnen organiseren. Met vol enthousiasme richten we ons op de uitvoering. De discussie over het uiterlijk van de Pieten was uiteraard een lastige. We hebben er nooit verkeerde bedoelingen mee gehad. Ongetwijfeld zijn ook dit jaar onze Pieten weer de vrolijke vrienden van de Sint.” Over hoe de Pieten er dit jaar precies uit gaan zien, wordt komende weken meer duidelijk.