Kennis Alkmaar getest in Grote Kerk

Algemeen
Emile Roemer, Marie van Rossen, Anja Shouten en Piet Bruinooge in één team.
Emile Roemer, Marie van Rossen, Anja Shouten en Piet Bruinooge in één team. (Foto: Fred Korver)

ALKMAAR - Sfeervol, gezellig én spannend. Ondanks het ontbreken van grote evenementen, zoals de optocht en het zuurkool eten, was het vrijdagavond een echt Alkmaar Ontzet-sfeertje in de Grote Kerk. De opening werd verzorgd door Frits Westerkamp, voorzitter 8 October Vereeniging. Burgemeester Anja Schouten sprak de ONTZET-rede uit en de vrijwilligersprijs ging naar Meester Wim Jonkers. 

Anja Schouten sprak de ONTZET-rede uit. (Foto: Fer Korver)

Al decennia lang heeft Wim Jonkers zijn bijdrage geleverd aan de lampionnenoptocht. Eerst deed hij de optochten in Oudorp. Die later met de andere wijken is samengevoegd tot de grote, huidige lampionnenoptocht. De 8 October Vereeniging is Wim Jonkers meer dan dankbaar voor al zijn inzet. mede dankzij Wim is de lampionnenoptocht een evenement dat niet meer weg te denken is in de viering van 8 October.

Quiz

Om 20.10 uur begon de Ontzettend Alkmaarse Kennisquiz en werd de kennis over Alkmaar getest. Ruim 150 deelnemers waren aanwezig in de Grote Kerk. Tientallen teams waren hiervoor geselecteerd, maar de meeste quizzers deden mee vanuit de huiskamer. Die moesten zo’n tachtig vragen beantwoorden over onder meer de geschiedenis van de stad. Teams streden tegen elkaar. Bijzonder was het team van vier burgemeesters: Anja Schouten, Emile Roemer, Piet Bruinooge en Marie van Rossen bundelden deze avond hun krachten.