Kinderburgemeester opent Cinekid Festival

Algemeen
Kinderburgemeester Livia Balder.
Kinderburgemeester Livia Balder. (Foto: Rein Schouten)

ALKMAAR - Kinderburgemeester Livia Balder opent zaterdag 16 oktober om 10.00 uur het Cinekid Festival in FIlmhuis Alkmaar. Het festival is een film- en mediaspektakel voor kinderen van drie tot en met veertien jaar en is tijdens de herfstvakantie te zien. 


Dit jaar wordt er extra groot uitgepakt, want niet alleen worden er twaalf bijzondere, ontroerende en verrassende films vertoond, maar ook wordt de foyer op woensdag, donderdag en vrijdag omgetoverd tot een waar medialab. Hier kunnen kinderen zich uitleven aan de knutseltafel of kunnen deelnemen aan workshops, die gratis zijn in combinatie met een filmkaartje. 

VR-bril

Zo kan je met een VR bril op een virtuele space tour maken samen met het meisje Eden tijdens Eden’s Adventures. Ook kan je kennis maken met de greenscreenfilmtechniek bij de workshop Spring in de film en beleven hoe je kunt vliegen met behulp van de groene kruk, dingen kunt laten zweven en zelfs jezelf kunt dupliceren. In de interactieve liveshow Sara’s mysterie op vrijdag 22 oktober duik je in een true crime aflevering, waarin je samen met theater- en podcastmaker Sara de Monchy allerlei mysteries ontrafelt en probeert op te lossen. De workshops zijn geschikt voor kinderen van zes tot veertien jaar.

Pyamaontbijt

Zondag 17 oktober is er een gezellig pyamaontbijt. Kinderen zijn welkom in hun pyama en er staat een ontbijt klaar voor zowel de kids als hun (groot)ouders. Kaartjes hiervoor zijn voor € 7,50 te koop in combinatie met de films die die ochtend om 10.00 en 10.10 uur worden vertoond. Het complete programma van het Cinekid festival is terug te vinden op www.filmhuisalkmaar.nl. Tickets zijn te koop voor € 7,50. Ook is er een familieticket voor € 25,- (2 volwassen,2 kinderen). Tickets zijn inclusief limonade en wat lekkers voor de kinderen en koffie/thee voor de ouders.