The Wailing in Filmhuis Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - De Zuid-Koreaanse film The Wailing draait vanaf donderdag 27 oktober in Filmhuis Alkmaar. The Wailing begint met de mysterieuze moord op een familie in het dorpje Gokseong (het gejammer). Dit is slechts het begin van een serie moorden in het dorp. Volgens het ziekenhuis is het een verslaving aan paddestoelen. Maar geruchten beginnen zich te verspreiden: het wordt veroorzaakt door de nieuwkomer- een vreemde Japanse man. Niemand weet wanneer hij arriveerde en waarom hij er is, wantrouwen en paranoia zijn zijn deel.
In het dorpje zijn vreemde zaken gaande. Aan de onhandige politieman Jong-Gu de taak om het mysterie op te lossen. Hij wordt midden in de nacht naar een bizar moordgeval geroepen. Een plattelandsvrouw is op brute wijze afgeslacht en haar apathische echtgenoot zit met witte pupillen en onder de bloederige blaren op de veranda. De bizarre misdaad vormt de aftrap van een reeks zonderlinge voorvallen waarbij menig dorpeling sneuvelt.
Er worden allerhande verklaringen aan gegeven, maar uiteindelijk leiden de verdenkingen naar een excentrieke Japanner die onlangs in het dorp is komen wonen. De zaak krijgt voor Jong-Gu een persoonlijk tintje als zijn jonge dochter erbij betrokken raakt.

Prijsvraag

Wat is de titel van de debuutfilm (2008) van regisseur Na Hong-Jin? Wie het juiste antwoord als eerste via prijsvraag@fhalkmaar.nl doorgeeft, wint twee vrijkaartjes. Meer informatie op www.filmhuisalkmaar.nl.