Noordwest Ziekenhuis mag verbouwen op de huidige locatie.
Noordwest Ziekenhuis mag verbouwen op de huidige locatie. ((Foto: (Impressie: Noordwest Ziekenhuisgroep)))

Noordwest Ziekenhuis mag verbouwen

ALKMAAR - Het Noordwest Ziekenhuis mag verbouwen op de huidige locatie. Die uitspraak deed de Raad van State woensdag 6 maart. Er waren drie bezwaren ingediend tegen het bestemmingsplan. De bezwaren van Red de Hout en bewonersvereniging Metiusgracht verklaarde de Raad van State ongegrond. Het bezwaar van Stichting Animo en Stichting Milieubelang Alkmaar over het aantal parkeerplaatsen was volgens de raad in eerste instantie gegrond, maar haalde het uiteindelijk niet door een aanvullende berekening van het aantal parkeerplaatsen door het gemeentebestuur.

De uitspraak betekent dat het bestemmingsplan nu onherroepelijk is en Noordwest Ziekenhuisgroep een omgevingsvergunning kan aanvragen voor de eerste fase van de vernieuwbouw. Jurgen Sernee, lid raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep, zegt in reactie op de uitspraak: "We zijn ontzettend blij dat de vernieuwbouw van het ziekenhuis en een verdere vergroening van het ziekenhuisterrein met deze uitspraak een flinke stap dichterbij zijn gekomen." Er wordt gebouwd in drie fasen. In totaal beslaat de bouwperiode voor deze fasen zeventien jaar. Voor de eerste fase wordt nu een omgevingsvergunning aangevraagd. Vervolgens zal de bouw naar verwachting begin 2020 starten. De oplevering van fase 1 staat gepland voor eind 2021.

Acute as

De eerste bouwfase gaat om de zogenoemde 'acute as'. Hier bevinden zich de operatiekamers (complexe zorg), het spoedplein met onder meer spoedeisende hulp, de intensive care en verpleegafdelingen (complexe zorg). Tijdens deze fase wordt ook de ondergrondse parkeergarage aangelegd en Huize Westerlicht gerenoveerd. In het voormalige verzorgingshuis worden onderwijs- en kantoorfuncties ondergebracht.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten