'De vitale stad'
'De vitale stad' ((Foto: (Impressie: aangeleverd)))

Architectuurlezing 'De vitale stad'

ALKMAAR - Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) houdt dinsdag 19 maart om 20.00 uur een lezing in de Pleinzaal van De Vest. De lezing wordt verzorgd door Hans Goverde van Kraaijvanger Architects, Rottterdam. Goverde houdt een lezing over 'hoe maak je de vitale stad?'. De toegang kost vijf euro, vrienden betalen drie euro.

"De stad leeft. De stad is onze identiteit, laat de geschiedenis zien en blikt vooruit naar hoe het straks zal zijn. Mensen veranderen en de stad verandert mee. Mensen willen gelukkiger werken, leven en leren. Dat is het doel. Ontwerpers creëren ruimtes daarvoor. Daarbij gaan ze zorgvuldig om met onze grondstoffen door circulair te ontwerpen en te bouwen. Zoals bij ons Cradle-to-Cradle ontwerp voor Stadskantoor Venlo.

Effect

Architectuur en stedenbouw hebben effect op langere termijn en ondersteunen de vitaliteit van een stad door de juiste condities te scheppen, te ordenen en te inspireren. Verschillende mensen, functies, plekken en gebouwen bestaan dicht bij elkaar. Goede ontwerpen hebben de veerkracht om de diversiteit van voortdurend veranderende behoeftes en activiteiten te huisvesten. Met duurzaamheid, schoonheid, sociaal contact, betekenis en identiteit als belangrijke factoren. Zo maak je de Vitale Stad."

Meest spraakmakende werk

Hans Goverde is partner architect van Kraaijvanger Architects. Het ideaal van Kraaijvanger is een gebouw dat energie levert, lucht en water zuivert, ruimte biedt aan biodiversiteit en geen afval produceert. Zijn meest spraakmakende recente werk betreft het Stadskantoor Venlo, een Cradle2Cradle ontwerp dat gericht is op de gezondheid van gebruikers en omgeving.

Meer informatie via www.aia-alkmaar.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten