Nicholas Papadimitriou.
Nicholas Papadimitriou. ((Foto: aangeleverd))

Nicholas Papadimitriou in Sint Laurentiuskerk

ALKMAAR - Nicholas Papadimitriou speelt 8 juli om 20.00 uur in de Sint Laurentiuskerk aan Verdronkenoord 68 te Alkmaar. Hij speelt dan werken uit verschillende periodes, evenals een paar 'specials' in de vorm van improvisaties en arrangementen. De toegang is tien euro, inclusief drankje.

Nicholas Papadimitriou werd geboren in Athene (Griekenland). Hij is actief als organist, improvisator en muziekleraar. Gedreven door een constante zoektocht naar creativiteit en vernieuwing, is Nicholas betrokken bij verschillende fronten in de muziekwereld. Momenteel is hij vaste organist en dirigent aan de Onze Lieve Vrouwekerk in Amsterdam. Hij heeft een aantal keren met Nicolas Jaar samengewerkt in de context van 'Playing the Cathedral', een concertserie in de Oude Kerk. In de tussentijd schrijft hij zijn tweede boek 'The Game of Tones'; een innovatieve, dynamische improvisatiemethode.
Nicholas studeerde orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Jacques van Oortmerssen, Matthias Havinga, Pieter van Dijk en Louis Robilliard.
Tijdens zijn Master concentreerde hij zich op het improviseren vanuit nieuwe invalshoeken, zowel vanuit een uitvoerend als een pedagogisch perspectief. Hij wijdde een uitgebreid onderzoeksproject aan de ontwikkeling van lesmethoden die het concept 'creative music-making' bevorderen. Sinds 2013 treedt Nicholas regelmatig op in verschillende locaties in Nederland, zoals het Orgelpark, de Waalse Kerk en de Oude Kerk in Amsterdam.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten