'De verdozing van Nederland'
'De verdozing van Nederland' ((Foto: aangeleverd))

Architectuurlezing 'De verdozing van NL'

ALKMAAR - Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) houdt dinsdag 15 oktober om 20.00 uur een lezing. Die wordt verzorgd door Christopher de Vries en David Rademacher (Rademacher de Vries Architecten, Amsterdam). De lezing met de titel 'De Verdozing van NL' vindt plaats in de Pleinzaal, Theater De Vest, Canadaplein 2 in Alkmaar. Toegang: 5 euro, vrienden betalen 3 euro.

We verruilen onze typische Hollandse cultuurlandschappen in snel tempo voor bedrijventerreinen met grote loodsen, vooral voor de logistieke sector. In opdracht van het College van Rijksadviseurs onderzocht Rademacher de Vries Architecten dit fenomeen. Een inventarisatie op verschillende schaalniveaus is omgezet in informatieve visualisaties en leidde tot zeven verschillende ontwerpstrategieën. De voorgestelde strategieën vragen allemaal om een grotere regie dan nu de praktijk is en ook om maatschappelijke keuzes. Het ontwerpend onderzoek levert een handvat voor discussies over realistische maatregelen, die wel allemaal een structurele politieke verandering vergen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten