Adopteer een stukje Hortus

  Nieuws
 Meer dan 10.000 bezoekers genieten jaarlijks van Hortus Alkmaar. (Foto: aangeleverd)
Meer dan 10.000 bezoekers genieten jaarlijks van Hortus Alkmaar. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Zeven jaar na de oprichting is Hortus Alkmaar een begrip in de regio. Meer dan 10.000 bezoekers genieten jaarlijks van deze bijzondere plek. Ze vinden er naast een unieke collectie geneeskrachtige kruiden, ook ontspanning, rust en inspiratie.
De unieke kruidentuin dreigt te verdwijnen. Helaas dreigt deze bijzondere kruidentuin, die in 1981 werd aangelegd voor de productie van natuurlijke geneesmiddelen, te verdwijnen. De enige manier om de tuin te behouden is het aankopen van de grond van de nieuwe eigenaar, maar helaas beschikt de stichting niet over voldoende eigen middelen.

Redhortusalkmaar.nl

Deze zomer heeft het bestuur van Hortus Alkmaar daarom een fundraisingcampagne opgezet. Doel daarvan is om € 550.000 in te zamelen om de grond aan te kopen en de gebouwen op te knappen. Via de actiewebsite www.redhortusalkmaar.nl is de eerste €100.000 inmiddels binnen gekomen. Uit het hele land komen donaties binnen, bedrijven uit de regio sponsoren mooie bedragen, tijdens de herfstmarkt is er een sponsortocht gehouden op de fiets en sinds kort bestaat ook de mogelijkheid om een vierkante meter tuin te adopteren.
Adopteer een m2 tuin

Op de website redhortusalkmaar.nl staat een overzichtskaart van de tuin. Je kunt daarop je favoriete stukje tuin kiezen en dat direct adopteren. Liever een boom, struik of bijvoorbeeld de ijsvogelkijkhut adopteren? Informeer dan naar de mogelijkheden via info@hortusalkmaar.nl. Met je bijdrage help je een belangrijk stuk natuurlijk erfgoed te behouden en investeer je in de toekomst van deze prachtige biologische tuin, die van grote waarde is voor de gezondheid van mens en dier. Voor onze generatie en voor de generaties na ons.
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37 Alkmaar.

Meer berichten