Het schaatsseizoen zit er weer op.
Het schaatsseizoen zit er weer op. ((Foto: Renata Jansen))

De Meent laat ijs weer smelten

ALKMAAR - Het schaatsseizoen zit er weer op en zondagmiddag 17 maart liet de ijsmeester het ijs weer smelten. Na een eerste seizoen op de nieuwe ijsbaan met maar liefst 18 baanrecords is bij De Meent het zomerseizoen aangebroken. De 400-meterbaan gaat vrijdagavond 11 oktober weer open.

Na een grootscheepse renovatie in de zomer van 2018 startte de Alkmaarse ijsbaan in oktober met een mooie, vlakke en snelle ijsbaan. "Na maand zag je dat zowel de instellingen vanuit de machinekamer als manier van vriezen en ijs behandelen best even wennen waren," aldus Eddy Bakker, manager exploitaties van Alkmaar Sport. "Het bedrijf heeft veel tijd, overleg en energie in de baan gestoken om de kwaliteit weer in orde te krijgen. Dit is zeer goed gelukt wat onder meer resulteerde in een fantastisch verlopen NK Masters in februari. Op de tip-top ijsvloer werden veel persoonlijke- en baanrecords gereden. De rijders, die uit het hele land kwamen, hadden lovende opmerkingen over het sportcomplex, de organisatie en de ijskwaliteit." Alkmaar Sport heeft ook in dit seizoen de populaire ICE Games aangeboden. "Onze partners Rabobank Alkmaar e.o., Stadswerk 072 en Fortysix Sports hebben het mogelijk gemaakt dat kinderen gratis kennis konden maken met schaatsen en verschillende spellen op het ijs. Ruim 8900 basisschoolkinderen hebben hier dit jaar aan mee gedaan."

Zomerijs

Gedurende de zomer ligt er ijs in de ijshal van De Meent Bauerfeind. Niet alleen de ijshockeyers, kunstschaatsers en shorttrackers trainen hier dagelijks, de ijshal wordt ook verhuurd. Zelfs wanneer 'de mussen van het dak vallen', vinden er regelmatig curling clinics voor bedrijven of arrangementen voor scholieren plaats in deze overdekte hal plaats. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid voor (senioren) schaatsers om zowel de conditie als de techniek op peil te houden. Iedere woensdag en vrijdag is de ijshal geopend van 11.00 tot 13.00 uur. Ook Team China zal deze zomer weer frequent te gast zijn op de Meent Bauerfeind en omgeving. Een talentvolle groep van rond de 40 schaatsers met begeleiding die in een opbouw zijn naar de komende Olympische spelen.

Meer berichten