Bert van Baar.
Bert van Baar. ((Foto: aangeleverd))

Gedichten, grafiek en Bert van Baar

ALKMAAR - Tijdens de vierde presentatie van DichtDruk komen zaterdag 13 april gedichten en grafiek weer samen. Iedereen is vanaf 16.00 uur van harte welkom bij horecagelegenheid Koekenbier. DichtDruk is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en het Grafisch Atelier Alkmaar, in samenwerking met literair platform Reuring.

De bekende dichter Elly de Waart en kunstenaar Nikkie Wester presenteren zaterdag 13 april als vierde DichtDruk duo hun werk. Ze worden omringd door de dichters Joske Janszen, Aurora Guds en Ronald Offerman en de multi-instrumentale taalkunstenaar Bert van Baar. Wees welkom op zaterdag 13 april vanaf 16.00 uur in de Aikema zaal van Koekenbier, Kennemerstraatweg 16, te Alkmaar. De entree is gratis. Uiteraard mét nagesprek en ontmoeting met de kunstenaars.

Over DichtDruk

Dichtdruk is een samenwerking van het Grafisch Atelier Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en literair platform Reuring. Poëzie en grafiek komen samen in presentaties en uiteindelijk in een speciaal ontworpen portfolio. Gedurende een reeks van acht kwartalen maken acht verschillende duo's van dichters en grafici een uitgave. De opzet is een prikkelende manier om poëzie en grafiek te verbinden. Het leidt tot een nieuw product waarin dichters en grafisch kunstenaars elkaar tot inspiratie dienen. De stukken worden in beperkte oplage uitgebracht en te koop aangeboden, dit gaat op inschrijving. Hierin geïnteresseerd? Op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/dichtdruk staat informatie over de verkoop, maar is ook meer achtergrondinformatie te vinden over het project, de kunstenaars en de dichters.

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten. Bibliotheek Kennemerwaard, stichting Vrienden van het Grafisch Atelier, stichting Grafisch Atelier Alkmaar

Meer berichten