Muziek en poëzie

Algemeen
Gitarist Jan Roobeek
Gitarist Jan Roobeek (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Dichterskring Alkmaar houdt zondag 5 mei van 14.00 tot 16.00 uur een muziek- en poëziemiddag in de theekoepel Cantina Architectura aan de Geestersingel 11 te Alkmaar. Twee gastdichters en twee dichters van de Dichterskring Alkmaar zullen hun opwachting maken.

De gastdichters zijn Salima Senders en Marten Janse, de dichters uit eigen kring Rein Pastoor en Paul Roelofsen. Salima Senders is behalve dichteres een begeesterd vertaalster van zowel proza als poëzie, onder meer van Rainer Maria Rilke, de Haarlemse dichter Marten Janse is tevens singer-songwriter en voorzitter van de Haarlemse Dichtlijn. Rein Pastoor is een veelbelovend jonge dichter die tijdens deze bijeenkomst zijn debuut maakt, Paul Roelofsen daarentegen draagt al jaren voor in binnen- en buitenland. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de gitarist Jan Roobeek. Hij vertolkt onder meer zelf vertaalde chansons van Jacques Brel en George Brassens. De voorstelling wordt gepresenteerd door Annemarie Kuster.

De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage in de pauze is echter welkom. Meer informatie op www.dichterskringalkmaar.nl.