Lukaskerk. Het organische gebouw is een modern monument.
Lukaskerk. Het organische gebouw is een modern monument. ((Foto: aangeleverd))

Voce Vicace in Lukaskerk

ALKMAAR - Het koor Voce Vivace treedt zondag 19 mei om 11.30 uur op in de Lukaskerk in Alkmaar. Het organische gebouw is een modern monument en heeft zelfs een paar jaar geleden de monumentenprijs van Alkmaar gewonnen!

Voce Vivace neemt bezoekers graag mee naar de Romantiek, een 19e eeuwse stroming waarin innerlijke belevingen en een verlangen naar vroegere tijden centraal staan. Werk van vier componisten komt aan bod, die ieder een heel eigen geluid uit de Romantiek laten horen. Schubert die zich beweegt tussen de Weense Klassieken en de Romantiek, Mendelssohn die teruggrijpt op motetten van de grote Bach en Brahms die elementen uit de vroege Barok (zoals zeer strenge canons) gebruikt in zijn speurtocht naar nieuwe compositietechnieken. Tot slot Rhenberger die zoekt naar een op het verleden gerichte romantische stijl. De prachtige klanken in zijn 'Abendlied' zijn niet zozeer bedoeld om de nacht, maar vooral om de dood te bezweren.

Utopisch programma

De componisten van de Romantiek konden als geen ander verlangen in klank omzetten, of het nu gaat om prachtige vergezichten over groen wouden, sprookjestaferelen, de midzomernacht of rivierlandschappen met kasteel Lorelei op een van de oevers van de Rijn. Word verrast door dit utopische programma! En kijk ook goed in de rondte naar de bijzondere architectuur; een monumentje! Voce Vivace is een enthousiast Haarlemmermeers kamerkoor dat onder leiding van Peter Ouwerkerk uitdagende koorprojecten aangaat. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Jeroen Koopman.

Adres: Oude Kanaaldijk 9-11, 1825 AT Alkmaar. E-mail: lukaskerkalkmaar@outlook.com. Zaal open vanaf 11.05 uur ( na de dienst van 10.00 tot ongeveer 11.00 uur). Kosten: vrijwillige bijdrage, richtbedrag €10,-

Meer berichten