Fijn wonen aan het water.
Fijn wonen aan het water. ((Foto: aangeleverd))

Fijn wonen aan het water met uitzicht op historische centrum van Alkmaar

  Bedrijf in Beeld

ALKMAAR - In een bocht van het Noordhollandsch Kanaal, dicht bij het pontje van de binnenstad naar de pittoreske Eilandswal, komt De Westfriese Poort. Een stijlvol gebouw met de gevel van moderne pakhuizen en een rood opgloeiende baksteen in het avondzonnetje. De levendige gevel met kleinere en grotere balkons en afwisselende raampartijen maken het tot een markant woongebouw met een krachtige uitstraling.

De Westfriese Poort staat op een prachtige locatie: met een voet op de ruim 750 jaar oude Westfriese Omringdijk. Die geschiedenis is voelbaar. Ook al doordat u vanuit de appartementen een schitterend uitzicht hebt op de historische binnenstad van Alkmaar. Daar ligt het fraaie Victoriepark, in Engelse landschapsstijl ingericht met het monumentale IJkgebouw als blikvanger. Ervoor het drukbevaren kanaal met zijn gezellige dynamiek. En iets verder de torens van de Grote Sint-Laurenskerk.

De levendigheid maakt het wonen op deze plek heel bijzonder. Via het pontje is de mooie d'Oude Stad op loopafstand. Genieten van de smalle, oude straatjes met leuke winkeltjes en terrassen en de mooie tentoonstellingen in een van de oudste musea in Nederland, het Stedelijk Museum Alkmaar. Of van een stevige fietstocht naar de duinen, een wandeling door het artistieke Bergen of - iets dichterbij - de Alkmaarderhout. Het fijnste moment is dan thuiskomen. Thuiskomen in de rust van uw heerlijke appartement. Nagenieten van de ondergaande zon op balkon, loggia of dakterras. Ja, het is echt fijn wonen in De Westfriese Poort.

Wonen in een van de mooie, comfortabele appartementen van De Westfriese Poort? Neem direct contact op DVA Makelaars, 072 – 520 20 51. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten