Dit jaar is Joes Knook de Mbo Ambassadeur van het Clusius College.
Dit jaar is Joes Knook de Mbo Ambassadeur van het Clusius College. ((Foto: aangeleverd))

Clusius mbo bereidt voor op loopbaan met groeikansen

  Bedrijf in Beeld

REGIO - Op het mbo van het Clusius College kun je kiezen uit zeventien mbo-opleidingen, gegeven op drie locaties in Noord-Holland: Alkmaar, Hoorn en Schagen. Wat deze opleidingen met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal opleiden voor de groene sector. Een veelzijdige sector die veel meer omvat dan alleen het klassieke boeren bestaan. Van food tot design en van recreatie tot productie.

Groen is overal om ons heen. Het is bovendien een sector waarin Nederland een wereldspeler is. Ons land is koploper wat betreft techniek en innovaties. De sector kent dan ook veel groei- en baankansen voor afgestudeerden.

In de praktijk

Vanaf het eerste studiejaar is leren in de praktijk een belangrijk onderdeel van de opleiding. Het Clusius College werkt nauw samen met het bedrijfsleven. Dat betekent dat er bijvoorbeeld lessen op locatie worden gegeven. Daarnaast zijn stages een groot en belangrijk onderdeel van de opleiding. Ook een stage in het buitenland behoort tot de mogelijkheden en de studenten van het Clusius College kiezen daar dan ook vaak voor.

Mbo Ambassadeur

Ieder jaar kiest het Clusius mbo uit zijn eigen studenten een ambassadeur die een jaar lang hét gezicht van alle opleidingen is. De ambassadeur neemt bovendien deel aan een landelijke verkiezing om de nationale Mbo Ambassadeur te kunnen worden. Een leuk en leerzaam traject voor de studenten. Dit jaar is Joes Knook de Mbo Ambassadeur van het Clusius College. De studente Commercieel Ondernemen heeft heel bewust voor een opleiding bij het Clusius College gekozen. Ze kon na het cum laude behalen van haar vmbo-diploma namelijk makkelijk doorstromen naar de havo, maar koos toch voor het mbo. "Ik ben een doener. Ik leer liever in de praktijk dan dat ik de hele tijd in de schoolbanken zit", vertelt Joes. "Uiteindelijk wil ik waarschijnlijk wel hbo gaan doen. De ervaring die ik tot die tijd via het mbo heb opgedaan in het bedrijfsleven, zorgt ervoor dat ik straks veel beter weet voor welke carrière ik wil kiezen."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten