Proef bereikbaarheid Stadstoezicht buiten kantoortijden

  Nieuws
De handhavers van Stadstoezicht vervullen een corrigerende rol. (aangeleverde foto)
De handhavers van Stadstoezicht vervullen een corrigerende rol. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

ALKMAAR - Op verzoek van bewoners start de gemeente Alkmaar met een proef waarbij buiten kantoortijden melding gedaan kan worden van overlast. Voor een periode van een jaar is Stadstoezicht buiten kantoortijden via WhatsApp bereikbaar via nummer 06-52493212. Wethouder veiligheid Victor Kloos (OPA): "We willen graag een bruisende stad. Daar staat tegenover dat je overlast voor bewoners moet beperken!"
Bewoners van met name het centrum van Alkmaar hebben aangegeven dat zij bij urgente gevallen van overlast 's avonds en ’s nachts in het weekend de medewerkers van Stadstoezicht niet kunnen bereiken. Daarom start de gemeente een proef waarbij urgente meldingen via WhatsApp meldingen kunnen via nummer 06-52493212. Meldingen worden gelezen op de volgende tijden: maandag tot en met donderdag van 17.00 tot 22.00 uur, vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 05.30 uur en zondag van 09.00 tot 17.00 uur.
De handhavers van Stadstoezicht zijn aanwezig op straat en houden toezicht door het voorkomen of signaleren van overtredingen. Zij vervullen een corrigerende rol door mensen met hinderlijk gedrag daarop aan te spreken en in sommige vallen te bekeuren. Tijdens kantoortijden is Stadstoezicht bereikbaar via telefoonnummer 14072.
In geval van ongelukken, bedreiging, vernieling, openlijke (buren)ruzie en geweld kan men daarvan melding maken bij de politie. Bel in noodgevallen met 112. Als het zonder sirene kan, kan gebeld worden naar 0900-8844.

Meer berichten